kokkin
 
 

 

Werkervaring

terug>>

Werkervaring is erop gericht om een langdurig werkzoekende met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkervaring aan te bieden met het oog op duurzame uitstroom naar een reguliere tewerkstelling. Tijdens de werkervaringsmodule gaat de doelgroepmedewerker gedurende 1 jaar aan de slag bij een werkervaringspromotor die instaat voor de technische begeleiding en ondersteuning op de werkvloer. Daarnaast richt het leerwerkbedrijf (LWB) zich gedurende de inschakelingsmodule op de algemene competenties en de zoektocht naar een nieuwe job. Zo hebben de werkervaringspromotoren heel wat expertise opgebouwd met het arbeidsmarktgericht begeleiden en inschakelen van kwetsbare doelgroepen naar het normaal economisch circuit.

Aanbieders

  • De 16 erkende Leerwerkbedrijven (LWB) bestaan uit een 50-tal interne werkervaringspromotoren. Daarnaast zijn een 30-tal SLN-leden actief als externe werkervaringspromotor.

  • Alternatief, Agros, Atel, BLM Begeleiding Limburgs Mijngebied, De Ploeg, De Sluis, De Vlaspit, De Winning-Vreebos, De Wroeter, IPW/DIT, Educar, Grijkoort Begeleid Werk, Groep INTRO, Hergebruikcentrum Limburg, IGO, IKOO – Het Passantenhuis, Compaan, Kringloopcentrum Teleshop, Levanto, Loca Consult, Stad Gent – Dienst Werk, Maatwerk, Meetjeslandse Leerwerkbedrijven, Natuurwerk, Noord-Limburgs Open Atelier, OCMW-OTC, Pluspunt, Buurtservice/Posthof, Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen, De Poort, Stebo, Steunpunt Tewerkstelling, TEAM Alken, Tot uw Dienst, Velo, WEB, Werkperspectief, Werkvormm, Wonen en Werken – Leuven, Wonen en Werken – Menen, Leerwerkplaats Garage.

Cijfers

  • Gemiddeld 85% van de deelnemers die de SLN-leden in 2012 bereikten met hun werkervaringssaanbod behoorde tot een kansengroep. 4 op 10 deelnemers aan een werkervaringstraject behoorden tot de multi-kansengroep. De uitstroom naar werk bedraagt 38%.
    ( Bron: VDAB/CVS
    )

  • In Vlaanderen zitten 2.597,6 VTE in een werkervaringstraject. Daarvan zijn er 1.242,5 VTE bij de LWB tewerkgesteld (allen SLN-leden). De 1.355,1 VTE op externe werkvloeren worden eveneens door de LWB begeleid. Bron: VSA/WSE, 2009

Gedetailleerde cijfers kan u terugvinden in onze publicatie Sector In-zicht (oktober 2014).

 

 

 

 

Vlaams Steunpunt Lokale Netwerken
Reigerstraat 10 - 9000 Gent
Tel. 09 220 84 31 - Fax. 09 220 81 73
e-mail: info@sln.be - website: www.sln.be