kokkin
 
 

 

Job- en taalcoaching op de werkvloer

terug>>

Jobcoaching is de begeleiding op de werkvloer van een nieuwe werknemer en zijn of haar werkgever tijdens de eerste maanden van een nieuwe job in het normaal economisch circuit. Dit gebeurt met het oog op een duurzame tewerkstelling. De gratis ondersteuning wordt op maat van de werknemer uitgewerkt. Het ontwikkelen van algemene competenties, werken rond arbeidsattitudes en randvoorwaarden zijn enkele thema’s die aan bod kunnen komen in deze coaching. De coach betrekt hierbij ook de werkgever en de werkomgeving. Taalcoaching is een aanvullende talige begeleiding en ondersteuning voor de werknemer en de werkomgeving tijdens de jobcoaching.

Ontdek ook onze website jobentaalcoaching

Aanbieders

  • Alternatief, Groep INTRO, Compaan, Kopa, Mentor, Stad Gent - Dienst Werk, Stebo, Steunpunt Tewerkstelling, Vokans, WEB, Wonen en Werken

Cijfers

  • In 2012 maakten 1.102 werknemers en hun werkgevers gebruik van het aanbod job-/taalcoaching van onze leden. Gemiddeld 83% van die werknemers behoorde tot een kansengroep, waarvan 34% tot de multi-kansengroep behoorde. 70% van de werknemers zijn zes maand na de job- en taalcoaching nog steeds aan het werk.
    ( Bron: VDAB/CVS)
Gedetailleerde cijfers kan u terugvinden in onze publicatie Sector In-zicht (oktober 2014).

Vlaams Steunpunt Lokale Netwerken
Reigerstraat 10 - 9000 Gent
Tel. 09 220 84 31 - Fax. 09 220 81 73
e-mail: info@sln.be - website: www.sln.be