Onze leden geven innoverende antwoorden op de veranderende noden van de arbeidsmarkt. In deze rubriek maakt u kennis met nieuwe projecten en methodieken van onze leden.  

Leden die een project of methodiek in de kijker willen zetten, kunnen ons contacteren via info@sln.be (onderwerp ‘in de kijker’) of tel. 09/220 84 31.

 

In de kijker - 3 nieuwe opleidingen voor SLN-leden

SLN biedt zijn leden 3 nieuwe opleidingen aan:

>>Feedback geven en ontvangen
Als coach of begeleider is feedback geven een ideale manier om mensen te motiveren. Wie op een juiste manier positieve feedback geeft, stimuleert mensen tot meer. Wie op een juiste manier negatieve feedback geeft, stuurt relatief gemakkelijk medewerkers of collega’s bij. Correct omgaan met zowel positieve als negatieve feedback is evenzeer een kunst. Deelnemers krijgen hiervoor de nodige tips aangereikt.

>>Train-the-trainer voor gevorderden
Als ervaren trainer eens stilstaan bij de manier van werken: dat kan tijdens de opleiding ‘Train-the-trainer voor gevorderden’. Ervaren trainers krijgen op een spontane manier nieuwe methodieken aangereikt van de trainer, maar ook van collega’s. De camera staat klaar om fragmentarisch zaken uit te proberen. De opleiding zoomt vooral in op moeilijkere situaties en globale aanpakken.

>>Onderhandelen
Als leidinggevende of coördinator zit onderhandelen in de job gebeiteld. Zit er een systeem in of handelt men eerder vanuit een buikgevoel of - als leidinggevende - vanuit een machtspositie? Macht werkt echter maar heel kort, het effect is zo weer voorbij. Wie een systeem volgt en weet welke elementen belangrijk zijn, kan heel wat gemakkelijker onderhandelen.

 

Opgelet: deze opleidingen zijn enkel toegankelijk voor SLN-leden.

 

>>Archief 'in de kijker'

Vlaams Steunpunt Lokale Netwerken
Reigerstraat 10 - 9000 Gent
Tel. 09 220 84 31 - Fax. 09 220 81 73
e-mail: info@sln.be - website: www.sln.be